Ciorba de loboda cu ochi romanesc

de Ksenya in Ciorbe, 4 Iul 2018 | 5656 vizualizari

 

 
M-am gandit sa fac o ciorba de vara usoara, dar in acelasi timp sa aiba si proteina. Am recurs la ou. A iesit ceea ce-mi doream.
Pe timp de iarna puteti conserva loboda, reteta o gasiti aici
 Va indemn sa o incercati si voi.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 bucata telina
  • 3 linguri ulei
  • 4 cartofi
  • 1 legatura loboda rosie
  • 1 legatura loboda verde
  • 1 legatura stevie
  • 1 legatura leustean
  • 2 rosii decojite
  • sau o lingura de pasta de tomate
  • 4 litri supa de legume sau apa
  • Cate un ou la fiecare portie
  • Marar pentru servit (optional)
  • Ardei iute (optional)
  • Smantana (obtional)
  • Suc de lamaie pentru acrit (optional)
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda cu ochi romanesc:

Legumele le tocam grosier.

Sotam in ulei mai intai ceapa, apoi adaugam si sotam morcovul, radacina de patrunjel, telina si cartofii. Lasam 5 minute la foc mic.  

 Rosiile le adaugam peste cartofi, amestecam cateva minute si adaugam supa de legume fierbinte. Lasam la fiert pe foc mic 20 minute.

 Tocam legaturile de verdeata, loboda, stevia si le adaugam in ciorba. Lasam sa fiarba 5-6 minute.

Acrim cu suc de lamaie dupa gust, potrivim de sare si piper.

Oprim flacara si adaugam leusteanul tocat. Acoperim oala si lasam ciorba 15 minute.

  Se serveste ciorba atat rece, cat si calda, cu ochi romanesc si marar proaspat tocat.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu smantana

2

In zilele de po se poate servi fara ochiul romanesc, cu ceapa verde sau cu ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda cu ochi romanesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare